Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 23.11.2006

Потписан споразум о сарадњи АП Војводине и Истарске жупаније

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 23. новембар – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш и жупан Истарске жупаније Иван Јаковчић потписали су данас у Пули споразум о сарадњи две регије у циљу унапређивања сарадње и друштвеног развоја.
Костреш је у Пули најавио и отварање представништа Војводине у Бриселу у наредних шест месеци, по узору на представништво Истранске жупаније и још неколико хрватских жупанија које су на основу тога постигле добре резултате.

«Веома нам је важно да и Војводина има своје представништво које ће радити на бази искустава које су наши пријатељи из Истре стекли у претходне две године, јер ће тиме сигурно помоћи Србији у процесу европских интеграција», истакао је Костреш. Истарски жупан Иван Јаковчић истакао је да споразум о сарадњи две регије даје могућност заједничког креирања програма међународне сарадње и додао да је почетак сарадње Истре и Војводине 2001. године био «историјски» за Хрватску и Србију, «јер је на делу показано рушење табуа». Споразумом је предвиђена сарадња у области туризма, културе, пољопривреде и руралног развоја, одрживог развоја и заштите животне средине, науке и технологије, а договорено је да Војводина и Истарска жупанија формирају радне групе које ће заједнички припремати и предлагати пројекте у овим областима.                                                                                                                                       КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
                                                                                                                                 СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img