Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 21.11.2006

Потписан Споразум о сарадњи АП Војводине и Трнавског самоуправног округа

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 21. новембар – Потпредседник Скупштине Војводине Мартин Злох и председник ТСК Тибор Микуш потписали су Споразум о сарадњи између Војводине и Трнавског самоуправног округа у Републици Словачкој. Према речима Мартина Злоха, потписивање споразума логичан је наставак сарадње између Војводине и Трнавског округа, започете пре две године.
– Споразумом су дефинисани конкретни кораци и основне смернице сарадње у области привреде, образовања, културе и спорта –  нагласио је Мартин Злох. – Привредници из Трнаве нарочито су заинтересовани за интензивирање сарадње у области предузетништва, због чега је споразумом предвиђено да, током следеће године, посете Војводину и упознају се са условима пословања у нашој покрајини.
Изражавајући задовољство због потписивања споразума, Тибор Микуш је подсетио да је изградња јаких регија и јачање регионалне сарадње један од основних принципа рада Европске уније.   И – Задатак је политичара да отворе врата сарадње са другим регијама. Ми смо данас отворили врата сарадње између Војводине и Трнавског округа и надам се да ће кроз ова врата проћи много грађана са добрим намерама. Верујем да ће сарадња између Војводине и Трнавског округа бити плодна за обе регије, али и да ће истовремено допринети бржем остварењу циља Републике Србије, а то је интеграција у Европску унију, где Србија и припада – рекао је Тибор Микуш.    
                                           – Задатак је политичара да отворе врата сарадње са другим регијама. Ми смо данас отворили врата сарадње између Војводине и Трнавског округа и надам се да ће кроз ова врата проћи много грађана са добрим намерама. Верујем да ће сарадња између Војводине и Трнавског округа бити плодна за обе регије, али и да ће истовремено допринети бржем остварењу циља Републике Србије, а то је интеграција у Европску унију, где Србија и припада – рекао је Тибор Микуш.    
nbsp;

fixed-img