Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.03.2023

Потписан споразум о сарадњи између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Новосадског сајма

Читај ми

Читај ми
AA

Данас је на Новосадском сајму свечано потписан споразум о сарадњи између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Новосадског сајма којим се дефинишу заједничке активности у 2023. години.

Досадашња сарадња Секретаријата и Сајма потписивањем овог споразума наставља се подршком у организацији најзначајнијих манифестација у текућој години.

Покрајински секретар др Ненад Иванишевић и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић усагласили су се око кључних тачака на којима се заснива успешна сарадња Секретаријата и Сајма, а посебно у погледу пружања информација привредницима и предузетницима о сајмовима и сајамским манифестацијама из области привреде и туризма, рада на обостраној промоцији догађаја, те организацији заједничких догађаја у циљу унапређења сарадње, кроз заједничко наступање и афирмативан приступ привреди, манифестационом туризму и сајамској индустрији.

Новосадски сајам, у сарадњи са Секретаријатом, организује у овој години Међународни пољопривредни сајам, Међународни сајам туризма, као и друге регионалне привредне и специјализоване сајамске манифестације које ће на једном месту окупити микро, мале и средње привреднике и предузетнике са територије АП Војводине, као и институције које пружају подршку унапређењу њиховог пословања.

Биће организовани и сајмови у оквиру надлежности Секретаријата, односно привредне и туристичке манифестације од националног и регионалног значаја, као и сајамски догађаји у областима запошљавања, електронских комуникација и занатства.

„Част је бити део екипе Новосадског сајма. Логично је да, када говоримо о сајамским манифестацијама на територији АП Војводине, оне најзначајније буду на Новосадском сајму. Поред сајмова које смо до сада заједнички организовали, међународни пољопривредни и туристички сајам, као и остале манифестације, идемо корак даље ка заједничком учешћу на великом сајму туризма у Мумбају у Индији. То је прилика да се у пријатељској земљи представи понуда АП Војводине“, рекао је секретар Иванишевић.

Потврдивши успешност досадашње сарадње, директор Цветковић је истакао да је ова година веома значајна с обзиром на то да Новосадски сајам обележава век постојања свечаном седницом, те да ће од 20. од 26. маја бити одржан 90. Међународни пољопривредни сајам, приредба која од прошле године носи ознаку квалитета „Најбоље из Војводине“, као и Међународни сајам туризма, који ће бити одржан средином новембра.

„Данашње потписивање споразума обавезује обе стране да све оно што је до сада реализовано подигнемо на виши ниво и да се то конкретизује и учешћем у заједничким пројектима“, навео је Цветковић.

 

fixed-img