Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 20.10.2006

Потписан уговор о финансирању радова на поправци моста

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 18. октобар – Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић потписао је данас у Савином Селу са секретаром ове месне заједнице Милованом Јеврићем уговор о финансирању радова на мосту преко канала Дунав-Тиса-Дунав, чиме ће овај бивши железнички мост бити оспособљен за друмски саобраћај.
Вредност инвестиције је 1.200.000,00 динара, а по завршетку радова биће омогућен друмски саобраћај, као и прелаз пешака преко мостаНа овај начин мештанима је бити омогућен безбедан долазак до њива које се налазе у овом атару.
Канал ДТД на коме се налази мост дели атар Свиног Села на два дела, па је ради обраде земљишта неопходно прећи канал или преко моста у насељу Косанчић, или преко моста на путном правцу за Деспотово. Због овако отежане комуникација пољопривредници из Савиног Села били су приморани да продају пољопривредно земљиште становницима из суседних места.
Мештани овог села обратили су се Покрајинском секретаријату за привреду за финансијску помоћ око набавке 110 комада прагова и осталог материјала који би се монтирали на постојећи железнички мост, чиме би био омогућен превоз пешака и пољопривредних возила. Иако постојећи мост није одржаван више од двадесет година, од када је укинут железнички саобраћај на овој прузи, конструкција моста је у веома очуваном стању. Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић нагласио је да су средства за радове на мосту обезбеђена ребалансом покрајинског буџета.
– Реконструкцијом моста пољопривредници из овог села моћи ће без проблема да пољопривредним машинама сигурно дођу до својих њива. Такође, када мост буде готов можда ће то и друге људе мотивисати да се баве пољопривредом или да увећају своје пољопривредне поседе – нагласио је Синиша Лазић. – Нема малих и великих средина у које треба улагати. Важно је да подржимо све пројекете који ће становницима у Војводини олакшати живот – рекао је Лазић и изразио наду да ће након усвајања новог устава Србије значајнија средства бити издвајана за бржи привредни развој покрајине.
Средства за реконструкцију моста преко канала ДТД у Савином Селу биће уплаћена на рачун месне заједнице у наредних седам дана. Предвиђено је да радови на мосту буду завршени до краја године.

fixed-img