Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 22.11.2006

Потписан уговор о суфинансирању радова на опремању Европске бициклистичке стазе

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 22. новембар – Покрајински секретар за привредуСиниша Лазић и координатор програма немачке организације за техничку помоћГТЗ/WБФ у Србији Волфганг Лимберт, у Извршном већу АП Војводине, потписали сууговор о суфинансирању радова на изради сигнализације и постављању путоказана траси бициклистичке стазе кроз Војводину, као дела Европске бициклистичкестазе број 6, која спаја Атлантик са Црним морем.
– Потписивањем уговора отворено је ново поглавље нашесарадње у оквиру Програма подршке економском развоју и запошљавању – рекаоје Синиша Лазић. – ГТЗ ће за сигнализацију на бициклистичкој стази дати 25хиљада евра, док ће Покрајински секретаријат за привреду издвојити 2.500 еврау динарској противвредности, да би се стаза завршила до следеће бициклистичкесезоне.
Лазић је објаснио да је бициклистичка стаза део европскемреже бициклистичких стаза (ЕуроВело), као део стазе 6, која спаја Атлантик саЦрним морем. Симболично и конкретно, наша регија постаје део европских путева,којим у суштини настојимо да идемо, рекао је Лазић.
Траса стазе ће пролазити кроз Бачки Брег, Бездан, БачкиМоноштор, Сомбор, Купусину, Апатин, Богојево, Каравуково, Камариште, Бачко НовоСело, Младеново, Карађорђево, Бачку Паланку, Челарево, Бегеч, Футог, Нови Сад,Сремске Карловце, Чортановце, Крчедин, Сланкамен, Сурдук, Белегиш, Старе и НовеБановце.
Волфганг Лимберт је изразио задовољство што ће стазапролазити кроз војвођанску регију, јер према плану регионалног развојаВојводине, туризам заузима значајно место. Након изградње и постављањасигнализације на стази, биће повећана туристичка понуда дуж Дунава. Он јеподсетио на велики туристички потенцијал Дунава и на могућност промоцијебициклистичке стазе на сајмовима туризма у Европи, као и војвођанског туризма.

fixed-img