Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 17.09.2006

Потписани уговори са представницима удружења грађана из Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 7. септембар – Представници тридесет и једног удружења грађана из Војводине, који су добили средства на конкурсу Фонда за развој непрофитног сектора Војводине, потписали су данас уговоре у покрајинском Извршном већуНови Сад, 7. септембар – Представници тридесет и једног удружења грађана из Војводине, који су добили средства на конкурсу Фонда за развој непрофитног сектора Војводине, потписали су данас уговоре у покрајинском Извршном већу. За пројекте ових удружења издвојено је укупно 3,5 милиона динара.
Фонд за развој непрофитног сектора расписао је почетком јула конкурс, чија је тема било запошљавање, и то у области истраживања потреба за специфичним знањима и вештинама приликом запошљавања, информисања о овим потребама, затим за пројекте у области обуке и едукације за специфична знања и вештине и за област удруживања до посла.
Према речима Ане Сегедински, в.д. директора Фонда за развој непрофитног сектора, на конкурс Фонда пристигло је 95 пројекта, од којих су свега 53 испуњавали програмске и техничке услове.
– Чињеница да је овако мало пројекта испуњавало техничке и програмске услове конкурса, указује на потребу да се организује циклус предавања о томе како се пишу пројекти – рекла је Ана Сегедински.
Како је истакао председник УО Фонда за развој непрофитног сектора Владимир Дулић, при расподели средстава приоритет су имали пројекти организација из мање развијених средина и пројекти осетљивих група. Средства су између осталих добиле организације НВО "Европска Војводина", Екуменска хуманитарна организација, Удружење самохраних родитеља града Новог Сада, Ромски медијски центар Војводине, Зелена мрежа Војводине, Едукативни центар Рома, Друштво војвођанских Мађара за образовање одраслих, Актив жена месне заједнице Нерадин.

fixed-img