Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 27.10.2006

Потписивање анекса уговора о реализацији Програма мера за унапређење пољопривреде

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 26. октобар – У Извршном већу АП Војводине, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Слободан Теофанов био је домаћин потписницима анекса уговора о исплатама у трећем кварталу реализације Програма мера за унапређење пољопривреде путем саветодавног рада пољопривредне стручне службе за 2006. годину у АП ВојводиниНови Сад, 26. октобар – У Извршном већу АП Војводине, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Слободан Теофанов био је домаћин потписницима анекса уговора о исплатама у трећем кварталу реализације Програма мера за унапређење пољопривреде путем саветодавног рада пољопривредне стручне службе за 2006. годину у АП Војводини.
Истовремено, потписани су уговори са директорима тринаест пољопривредних служби о реализацији посебних програма за медијску промоцију саветодавног сегмента рада служби и за набавку опреме, којом ће се побољшати рад саветодаваца. Уговорима је регулисано и финансирање набавке лабораторијске опреме за извођење демонстративних огледа ради провере и увођење нових технологија у праксу.Додељена су средства за промоцију служби преко војвођанских медија, као и израда брошура за посебне врсте производње (уљана репица), као и флајери за рекламирање одређених служби и саветодавне службе у целини. Израду портала стручних служби у Војводини такође финансира Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, чиме ће бити омогућена обједињена комуникација и презентација рада свих тринаест служби у покрајини, као и свих саветодаваца и произвођача. 
Новац је издвојен и за финансирање појединачних пројеката: за штампање књиге о коришћењу хемијских заштитиних средства, затим пилот-пројекта сузбијања амброзије на путевима на територији у Општини Рума, као и истраживања нове болести – жутила винове лозе.

fixed-img