Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 05.12.2006

Потписивање уговора са корисницима средстава за пречишћавање отпадних вода

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 5. децембар – Покрајински секретар запољопривреду, водопривреду и шумарство Даниел Петровић и представницивојвођанских општина и месних заједница из руралних средина потписали сууговоре о додели бесповратних средстава за пречишћавање отпадних вода.Истакнуто је да се, суфинансирањем пројеката из области водоснабдевања ипречишћавања отпадних вода, доприноси побољшању услова живота у Војводини, акао нарочито значајни означени су пројекти које треба реализовати у мањеразвијеним и руралним срединама.
Акција је започета 2003. године. У међувремену, решавани супроблеми у појединим местима, а повећавао се и буџет за ове намене, јер јерешење проблема са отпадним водама један од приоритета Војвођанске владе.
Током 2006. године, путем конкурса, за водоснабдевање је додељено више од 74милиона динара за 63 подносиоца захтева. За регулисање отпадних вода, кроз дваконкурса, додељено око 127 милиона динара за 74 подносиоца захтева. Заизвршене радове и део радова који су у току, а изводе их предузећа у оквирусистема ЈВП "Воде Војводине", биће издвојено 320 милиона динара.
За 2007.годину планирано је више средстава, што ће послужити за повећање опсегарадова. Биће побољшани услови живота у руралним срединама, а санација објекатаХидросистема ДТД смањиће заостајање у извршењу потребних поправки наобјектима за одбрану од поплава.

fixed-img