Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 06.09.2024

Потпредседница Божић у обиласку Сенте

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић обишла је данас општину Сента, где се састала сa руководством Општине које ју је упознало са пројектима, међу којима је најзначајнија изградња комплекса термалног језера.

Приликом посете, потпредседница Божић је обишла радове на изградњи новог дела Гимназије за талентоване ученике „Бољаи”, чији је рад оценила посебно важним с обзиром на то да је ово једина математичка гимназија на мађарском језику у Војводини, што је Покрајинска влада препознала уложивши значајна средства за њено проширење, а планирана је и изградња новог Дома ученика.

Потпредседница је обишла и Пословни инкубатор који својим радом доприноси унапређењу пословног амбијента ове општине, а нарочито је значајан због тога што својим радом подстиче женско и социјално предузетништво.

Потпредседница Божић је том приликом указала на значај развијања мреже пословних инкубатора који на територији Војводине послују у пет општина и сваке године наилазе на све већи одзив предузетника.

На крају обиласка, потпредседница је посетила и Основну школу „Стеван Сремац“, где је са руководством школе разговарала о могућностима санације крова уз помоћ Покрајинске владе.

Обиласку је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Роберт Отот.

fixed-img