Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.05.2024

Потпредседница Божић: Здравство у Кикинди започиње ново поглавље

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић присуствовала је данас отварању реконструисаног дела Опште болнице у Кикинди, чиме су грађани и запослени добили модеран и функционалан објекат за квалитетно лечење и рад.

Реконструкцију и набавку медицинске опреме финансирала је Влада Републике Србије, преко Министарства за јавна улагања, док је Покрајински секретаријат за здравство издвојио 10,5 милиона динара за набавку немедицинске опреме.

„Отварањем реконструисаних одељења – патологије, физијатрије, психијатрије и трансфузије – здравство у Кикинди започиње једно ново поглавље“, изјавила је потпредседница Божић и додала да се у овом обиму није улагало у реконструкцију кикиндске болнице готово век и по, од њеног оснивања.

Она је указала и на то да је ово прва фаза радова, те да ће се у наредном периоду стварати услови за изградњу новог дела болнице – Поликлинике, као и за реконструкцију у њеним осталим деловима.

„Покрајинска влада ће и убудуће кроз координирани рад Секретаријата и локалне самоуправе наставити да подржава реализацију овог, али и свих других пројеката који ће Кикинђанима подићи животни стандард и омогућити бољи локални и регионални развој“, изјавила је потпредседница.

Према њеним речима, лекари и медицинско особље су наши хероји, којима су живот и здравље других најпречи, што се најбоље видело током пандемије вируса корона.

„У наредном периоду наставићемо са подршком побољшању услова рада и положаја свих медицинских радника“, истакла је потпредседница Божић.

Догађају су присуствовали потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство др Милан Попов и градоначелник Кикинде Никола Лукач.

fixed-img