Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 26.04.2024

Потпредседник Ћурчић присуствовао примопредаји дужности команданта Прве бригаде

Читај ми

Читај ми
AA

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић присуствовао је данас у новосадској касарни „Југовићево”  примопредаји дужности команданта Прве бригаде Копнене војске.Досадашњи командат бригадни генерал Зоран Насковић  предао је дужност генералу Јовици Матићу.

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић поздравио је присутне у име председника Републике Србије, министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије. Он је захвалио бригадном генералу Насковићу на стручном, часном и достојанственом командовању, као и припадницима Прве бригаде на досадашњем залагању и раду.

„Све сложене задатке који су били пред вама извршили сте на најбољи могући начин са максималним залагањем, чиме сте заслужили пуно поверење грађана“, рекао је генерал-потпуковник Симовић и новоименованом команданту генералу Матићу пожелео успех на новој дужности.

Прва бригада Копнене војске састоји се од 11 јединица ранга батаљона односно дивизиона – пешадијских, оклопно-механизованих, артиљеријских и артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, инжињеријских, логистичких јединица и јединица за телекомуникације.

Kоманда Прве бригаде налази се у Новом Саду, а јединице су стациониране у Бачкој Тополи, Лозници, Новом Саду, Панчеву, Сремској Митровици и Зрењанину.

Свечаној примопредаји дужности присуствовали су и начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, представници Министарства одбране и локалних самоуправа.

 

fixed-img