Picture of the authorPicture of the author
/ Суботица, субота, 18.11.2006

Потпредседник ИВВ др Тамаш Корхец отворио финална такмичења Купа толеранције у Суботици

Читај ми

Читај ми
AA

Суботица 18. новембар – У суботичкој Хали спортова данас и сутра биће одржана финална такмичења у оквиру овогодишњег Купа толеранције, програма такмичења ученика школа из читаве Војводине, који организују Извршно веће и Покрајински секретаријат за прописе, управу и националне мањине. Регионална спортска такмичења ученика основних и средњих школа у малом фудбалу, кошарци, одбојци, као и у стоном тенису, трајала су током октобра и новембра у шест војвођанских градова, а за финалне сусрете у Суботици пласирале су победници на овим турнирима. Овогодишња такмичења организована су под мотом: Напред наши – сви су наши!
Куп толеранције је један од делова великог пројекта и медијске кампање “Афирмација мултикултурализма и толеранције у АП Војводини&рдqуо; Извршног већа и Покрајинског секретаријата за прописе, управу и националне мањине. Поред спортских такмичења у оквиру овог купа, одвијају се други садржаји, изложба “Живети заједно&рдqуо;, квиз намењен школској омладини на називом “Колико се познајемо? – Етнодан&рдqуо;, као и издавање неколико посебних публикација, “Књига о историји Војводине&рдqуо; и публикације о ЕУ на насловом: “Придружи се!&рдqуо; Финална такмичења Купа толеранције отворили су градоначелник Суботице Геза Кучера и потпредседник ИВВ и покрајински секретар за прописе, управу и националне мањине др Тамаш Корхец. "Наш циљ је да свуда допре порука Извршног већа Војводине: Напред наши – а сви смо наши! Желимо да се наша деца и ученици међусобно познају и заједно такмиче и друже, у духу онога што је највећа вредност Војводине, толеранција и отвореност. Говор мржње постоји само тамо где је незнање, где су предрасуде и полуистине. Зато се морамо добро упознати и толерисати друге и поштовати право на различитост" – рекао је покрајински секретар др Тамаш Корхец.
У посебном, делу програма учествовали су и старији такмичари – тим покрајинских функционера и екипа чланова градске управе у Суботици, који су одиграли кошаркашку утакмицу.

fixed-img