Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 22.12.2006

Потпредседник ИВВ др Тамаш Корхец потписао уговоре са стипендистима Извршног већа

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 22. децембар – Потпредседник Извршног већа Војводине др Тамаш Корхец потписао је уговоре о стипендирању са  троје студената са територије АП Војводине. Покрајинско Извршно веће већ четврту годину успешно спроводи ову активност. Овогодишње стипендије добили су Тимеа Ковач, из Суботице, студент треће године Пољопривредног факултета у Новом Саду, смер ветеринарска медицина, Бојана Медић из Челарева, студент четврте године Економског факултета у Суботици и Шурјан Ендре из Темерина, студент треће године ФТН, одсек за друмски саобраћај. Стипендија износи  8.000 динара месечно.          

Потпредседник Извршног већа Војводине др Тамаш Корхец честитао је  награђеним студентима и нагласио да Покрајинска влада жели да најбољим студентима омогући да лакше заврше студије, као и да се запосле у покрајинским органима управе. Младим људима је веома важно да могу да планирају и лакше остваре своју каријеру, а са друге стране  јачају се хумани ресурси покрајинске администрације, јер само најбољи омогућавају спровођење, не партијске политике, већ политике која доноси добробит читавом друштву. Према његовим речима, равномерна затупљеност свих националних заједница у мултиетничкој Војводини, за које се залаже Покрајинска влада, је трећи и не мање важан циљ,  који се остварује доделом ових стипендија. Посебно је нагласио да се жели унапредити положај Ромске националне заједнице, који, када се пријаве на конкурс,  по аутоматизму добијају ову стипендију. Нажалост,  ове године није било пријављених кандидата.
Др Тамаш Корхец је говорио и о значају Стратегије развоја покрајинске управе, документу који је донело Извршно веће Војводине, а недавно усвојила Скупштина АП Војводине, чијим спровођењем ће се постићи ефикасност и транспарентност покрајинске администрације. Он је оценио да само  администрација која има одређени квалитет  може преузети и спроводити реформе.  Нагласио је да ће се у току следеће године спроводити константна обука и усавршавање покрајинских службеника, од којих се, за сигурност посла у државној управи, захтева стално залагање и квалитетно  обављање посла.

fixed-img