Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 28.12.2006

Потпредседник ИВВ др Тамаш Корхец представио Стратегију реформе покрајинске управе

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 28. децембар – Потпредседник Извршног већа ипокрајински секретар за прописе, управу и националне мањине др Тамаш Корхецпредставио је на данашњој презентацији у Извршном већу Војводине, реформскидокумент покрајинске владе "Стратегија реформе и развоја покрајинскеуправе". Он је  нагласио  да се ради о једном од најважнијих задатакаИзвршног већа, јер су циљеви реформе као и значај њеног успеха, од највећеважности не само за квалитет рада админстрације, већ и за успех читаве реформенашег друштва. И републичка влада припремила је документе за реформу управногапарата, али наша покрајина је у складу са својим надлежностима и потребамаприпремила стратешки документ који уважава све специфичности АП Војводине.

Искуства земаља у транзицији, које су на различите начинеспроводиле реформе управног апарата и његово прилагођавање савременимусловима рада у окружењу демократског друштва, показале су да се ради о веоматешком задатку.  Покрајински секретаријат настојао је да обезбеди све неопходнеинструмене за остваривање Стратегије реформе и развоја покрајинске управе и даобезбеди стабилно и успешно спровођење свих њених елемената. Принципиреформе, деполитизација и професионализација, модернизација и рационализацијакао и остваривање пуне  и ефективнеполне, језичке и националне равноправности имају за циљ опште побољшавањеквалитета и доступности покрајинске управе грађанима.
Деполитизована управа, некорумпирана и транспарентна,отворена и доступна, економична и ефикасна биће прави доказ успеха промена  које спроводи Извршно веће Војводине.Успешном реформом структуре, начина рада и организације управе, покрајинапотврђује своју европску оријентацију и ствара предуслове за даље промене ускладу са савременим тенденцијама и искуствима у развијенијим земљама,укључујући и земље ЕУ, јер је то један од предуслова за нашу будућуинтеграцију, рекао је покрајински секретар др Тамаш Корхец.

fixed-img