Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 18.12.2006

Предраг Новиков разговарао са председником Института за европске регије др Францом Шаусбергером

Читај ми

Читај ми
AA

Директор КЕП Предраг Новиков разговарао са председником Института за европске послове др Францом Шаусбергером Салцбург/Нови Сад, 18. децембар – Током свог боравка уАустрији, директор Канцеларије за европске послове, Предраг Новиков, састао сеу Салцбургу са др Францом Шаусбергером (Франз Сцхаусбергер), председникомИнститута европских регија (ИРЕ), поводом проширења сарадње, која је отпочелау августу месецу, учлањивањем АП Војводине у ову признату институцију.

ИРЕима значајну улогу у регионалном и укупном европском повезивању и развоју, исада је око 45 европских регија укључено у њу – немачке Баден-Виртемберг иБаварска, италијанске Јужни Тирол, белгијска Фландрија, хрватске жупанијеИстра, Вировитица и Вараждин, чешки Плзен, аустријске Тирол, Горња и ДоњаАустрија.
Шаусбергер се заложио да се у наредном периодуорганизује боравак привредника регије Салцбурга у Војводини, поводом могућностиинвестирања у нашу покрајину. Војводина је атрактивна дестинација, и посебноинтерес је исказан за слободне локације и њихову инфраструктурну опремљеност.Инфраструктура је истакнута као кључни предуслов инвестирања, и то је пољена којем држава треба да помногне стране инвестиције, истакнуто је послесастанка.

fixed-img