Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 23.08.2024

Председница Гојковић и министарка Беговић о развоју нових технологија у Србији

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас са министарком науке, технолошког развоја и иновација др Јеленом Беговић са којом је разговарала о развоју нових технологија у Србији.

Председница Гојковић је истакла ослањање на науку као приоритет у раду Покрајинске владе, као и Владе Републике Србије. Навела је да је Војводина нарочито заинтересована за развој науке и иновативних начина решавања проблема у области пољопривреде с обзиром на велике климатске промене у свету.

Министарка Беговић је навела да Србија озбиљно схвата потенцијале технологије и препознаје значај вештачке интелигенције.

Сложиле су се да су Институт БиоСенс и Институт за вештачку интелигенцију тренутно два најважнија института у нашој земљи и добри примери препознавања нових технологија и улагања у њих.

Нови Сад и Војводина су развојни центар информационих технологија не само у нашој земљи, већ и у региону, оцењено је на састанку одржаном у Покрајинској влади.

Председница Гојковић и министарка Беговић обишле су и Институт БиоСенс, Научно-технолошки парк Нови Сад и Институт за вештачку интелигенцију где су разговарале са руководством о реализацији текућих пројеката и плановима за наредни период.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски.

fixed-img