Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 27.09.2024

Председница Гојковић обишла радове на пројектима у Сечњу

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић боравила је данас у радној посети Сечњу, где је обишла актуелне радове на пројектима које су подржале републичка и покрајинска администрација, у циљу побољшања квалитета живота грађана кроз унапређење комуналне инфраструктуре и стварањем бољих услова за развој школског спорта.

У Сечњу је Маја Гојковић са председником Општине Небојшом Мељанцем обишла радове на изградњи постројења за прераду отпадних вода, спортску халу – која дуги низ година није довршена, и радове на реконструкцији фискултурне сале у Средњој школи „Вук Караџић“.

Истакавши значај постројења за пречишћавање отпадних вода, чија ће изградња омогућити рад у пуном капацитету раније изграђене канализационе мреже и успостављање комплетног система за одвођење и збрињавање отпадних вода, Гојковићева је рекла да је ова посета била прилика да се упозна са актуелним радовима и напретком пројеката, али и неискоришћеним потенцијалима у Сечњу, како би се сагледале све могућности за унапређење ове средине.

„Изградња овог постројења је пројекат који финансира Влада Републике Србије и предвиђено је да буде завршена за годину и по дана. Покрајина би издвојила средства за онај део који није предвиђен пројектом, а то је припајање на мрежу, како би ово постројење заживело у правом смислу“, истакла је Гојковићева и додала да ће Сечањ на овај начин добити систем који ће бити функционалан и чистију животну средину.

Након обиласка спортске хале, пројекта из деведесетих година, који још увек није довршен, председница је рекла да реч о објекту који је изузетно добро урађен, али није успео да добије своју намену.

„Ми ћемо одржати радни састанак где бисмо се договорили о намени овог простора, као и о томе да ли да кренемо са завршним радовима. Друга могућност је проналажење инвеститора који би били заинтересовани да овај простор искористе за пословање што би пружило нов квалитет животу овдашњег становништва“, казала је председница Гојковић.

Председница Гојковић је исказала посебно задовољство радовима на реконструцији фискултурне сале у Средњој школи „Вук Кaраџић“.

„Средства која су опредељена из покрајинског буџета допринеће да средњошколци добију адекватне услове за бављење спортом, што је наш циљ и један од важнијих приоритета“, нагласила је Гојковићева која је изразила задовољство динамиком радова и додала да очекује да ће за око месец дана и овај пројекат бити завршен.

Обнова ове фискултурне сале обухватила је замену подних облога са уградњом хидро и термо изолације, пратеће радове, као и уградњу нових ПВЦ портала.

Она је подсетила на то да је Покрајинска влада до сада, када је реч о овој банатској општини, уложила у развој њене инфраструктуре, пољопривреду, као и у области образовања, културе, туризма и заштиту животне средине.

Она је истакла да ће ускоро у Новом Саду бити одржана заједничка седница Покрајинске и Републичке владе, где ће бити разговарано о свим битним питањима у вези са општинама и градовима на територији АП Војводине.

Председник Општине Небојша Мељанац захвалио је Покрајинској влади на досадашњој подршци истичући да би без помоћи државе било много теже. Он је додао да се од важнијих пројеката у овој општини тренутно гради и пет нових бунара, где су радови при крају.

На састанку Маје Гојковић и општинског руководства констатовано је да је важно утврдити планове и временске рокове за даље заједничке активности на спровођењу нових квалитетних пројеката.

Посети је присуствовао и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Бојан Врањковић.

fixed-img