Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 14.05.2024

Председница Гојковић обишла завршне радове на изградњи нове зграде правосудних органа у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић обишла је данас, заједно са министарком правде Мајом Поповић, министарком за европске интеграције Тањом Мишчевић, градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем, европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархељијем и шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелом Жиофреом, завршне радове на изградњи нове зграде правосудних органа у Новом Саду.

Председница Гојковић изразила је задовољство због тога што ће Нови Сад ускоро добити нову зграду Палате правде, оценивши да ће грађани моћи да рачунају на знатно ефикасније поступање правосудних органа, те да ће запослени имати далеко боље услове рада – какве никада пре нису имали.

„Влада Републике Србије, заједно са Градом Новим Садом, уз подршку Покрајинске владе, ствара услове за бољи рад судске власти, и тиме показујемо да нам је судска власт подједнако важна као и законодавна и извршна власт“, изјавила је Гојковићева.

Председница Покрајинске владе подсетила је на то да овог здања не би било без Програма „ИПА 2017“, и захвалила Европској унији на обезбеђених више од 13 милиона евра, али и Министарству правде, које је овај објекат опремило у потпуности. Изразила је захвалност и Граду Новом Саду, који је створио могућности да се овакво здање у само неколико година приведе крају.

У новој Палати правде, која се простире на десет хиљада квадратних метара, биће смештена кривична одељења Основног и Вишег суда, као и Основно и Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

fixed-img