Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 25.06.2024

Председница Гојковић посетила Радио-телевизију Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић посетила је данас Радио-телевизију Војводине и том приликом се упознала са начином функционисања овог јавног медијског сервиса, чију су изградњу, након рушења у бомбардовању 1999. године, у потпуности финансирале Покрајинска влада и Влада Републике Србије.

Председница Гојковић је, након што је обишла новинарски деск и телевизијске студије, истакла да Радио-телевизија Војводине представља пример модерног јавног сервиса и у архитектонском смислу и додала да је реч о медијској кући јединственој и по квалитету свог програма, којим доприноси развоју система јавног информисања у Републици Србији.

Гојковић је изразила задовољство и тиме што  су данас запослени на РТВ у новој згради под једним кровим, где раде на информисању грађана и  стварању правовремених  информација и слике о ономе шта се дешава на територији АП Војводине,  у економском, културном и спортском сегменту. Она је указала да је дужност овог јавног сервиса да информише грађане и грађанке и о свему  што се дешава на територије Србије, али и ономе што је најактуелније у Европи и  свету.

„Задовољство је да видим да радите са најсавременијим техничким могућностима у модерним студијима“, рекла је Маја Гојковић и додала да је у разговору са директором РТВ-а Гораном Караџићем информисана о томе да има још посла, да је потребно  уредити још два студија и опремити их савременом  опремом, о чему ће се разговарати са надлежним републичким министарствима.

Гојковић је још додала да је као гледалац приметила да је повећана гледаност програма ове медијске  куће, те да имају специфичну шему и емисије које гледаоци цене и поштују.

Посети је присуствовала и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић.

fixed-img