Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 17.06.2024

Председница Гојковић са амбасадорком Румуније о сарадњи

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас са амбасадорком Румуније Силвијом Давидоју са којом је разговарала о могућностима и моделима интензивирања сарадње.

Према речима председнице Гојковић, билатерални односи Србије и Румуније су традиционално добри и пријатељски, и представљају пример добросуседства у региону, уз бројне могућности унапређења односа у областима од заједничког интереса.

Гојковићева је рекла да АП Војводина има веома добрy сарадњу са румунским жупанијама, истакавши да ће се у наредном периоду радити на њиховом унапређењу кроз пројекте који су од интереса за наше грађане.

Како је нагласила председница, одлична вест је што је укупна спољнотрговинска робна размена између Војводине и Румуније у прва четири месеца ове године већа за 31,5 одсто у односу на размену остварену у истом периоду прошле године.

„Привредни капацитети су многобројни, и важно их је искористити  како бисмо развили још јачу сарадњу у областима економије, пољопривреде, туризма и културе“, истакла је у разговору председница Гојковић.

Гојковићева је оценила да је сарадња између установа културе веома добра, да су развијени програми заштите културног наслеђа, те да има простора за већу присутност савременог стваралаштва.

Амбасадорка Давидоју изразила је задовољство положајем румунске националне мањине у нашој земљи, захваливши Покрајинској влади на подршци у реализацији пројеката значајних за очување и промоцију традиције и културе те националне мањине.

fixed-img