Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 06.06.2024

Председница Гојковић са руководством Уније послодаваца Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас са  представницима Уније послодаваца Војводине, председником и директорком Уније Владимиром Лалошевићем и Миљаном Стојшић Стојановском.

На састанку је било речи о пројектима које Унија реализује и плановима за наредни период, значају рада покрајинског и локалних социјално-економских савета, те важности социјалног дијалога између синдиката, послодаваца и државних институција.

Председница Гојковић рекла је да је Покрајинска влада опредељена унапређењу сарадње са Унијом послодаваца и одржавању снажних партнерских односа који ће допринети стварању још бољег пословног амбијента.

Разговарано је и о важности наставка процеса дигиталне трансформације привреде, подршци развоју малих и средњих предузећа и женама предузетницама. 

Председник Уније послодаваца Војводине Владимир Лалошевић у разговору је истакао да та организација броји око 28.000 чланова – привредних друштава и предузетника, указујући на њен значај за област привреде, као и на важну улогу коју у том процесу има сaрадња са Покрајинском владом.

Директорка Уније Миљана Стојшић Стојановска истакла је значај интензивније сарадње Уније са покрајинским нивоом власти, и  овом приликом упутила позив председници Маји Гојковић да се укључи у рад Покрајинског социјално-економског савета.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, члан Управног одбора Уније Миљан Радановић и секретарка Бранислава Ђукић.

fixed-img