Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 30.05.2024

Председница Гојковић састала се са привредном делегацијом кинеске провинције Џеђанг

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас са привредном делегацијом кинеске провинције Џеђанг коју предводи председник Асоцијације за промоцију економије, трговине, културе и туризма Србије и Кине Зое Јунвеи.

На састанку је разговарано о успостављању сарадње и договорено да ће крајем јуна у Покрајинској влади бити потписан Меморандум о разумевању и успостављању сарадње између АП Војводине и кинеске провинције Џеђанг.

Саговорници су се сагласили да постоје велики потенцијали за сарадњу у бројним областима од заједничког интереса – пољопривреди, образовању, науци, култури и туризму.

„Поносни смо на традиционално пријатељство наших земаља, као и на сарадњу коју остварујемо на регионалном нивоу између АП Војводине и провинција НР Кине. Односи између наше две земље достигли су  2016. године ниво свеобухватног стратешког партнерства захваљујући председницима Александру Вучићу и Си Ђинпингу“, изјавила је председница Гојковић.

Она је подсетила на то да дванаест кинеских компанија послује у Војводини, које запошљавају више од 2.000 радника.

„Добра вест је да су кинеске компаније заинтересоване за улагање у нашој земљи и имамо најаве да још једна компанија у области саобраћајне инфраструктуре планира да инвестира у Војводини“, навела је председница.

„Развој АП Војводине је брз и евидентан, и то је предност коју смо ми препознали. Војводина располаже бројним ресурсима и заинтересовани смо за сарадњу“, изјавио је председник Асоцијације за промоцију економије, трговине, културе и туризма Србије и Кине Зое Јунвеи.

Састанку су присуствовали и чланови Покрајинске владе.

fixed-img