Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 14.10.2024

Председница Гојковић у Kини посетила „Shandong Hi-Speed Group“ и разговарала са руководством компаније

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас у Ђинану, главном граду провинције Шандонг, у НР Kини, са Џанг Јангђином, потпредседником компаније „Shandong Hi-Speed Group“ – компаније која више од једне деценије реализује велике инфраструктурне пројекте у нашој земљи.

Том приликом, делегација је обишла седиште компаније, где су је домаћини упознали са историјатом, делатностима и плановима за будућност.

Било је речи о актуелним пројектима које ова кинеска компанија реализује у Војводини – изградњи брзе пруге на деоници од Ловћенца до Суботице, аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“, као и о изградњи пешачко-бициклистичког моста у Новом Саду.

„Свака пруга, сваки мост и сваки пут који градите у нашој земљи веома нам значи, јер на тај начин јачамо економију и утичемо на унапређење животног стандарда“, навела је председница Гојковић.

На састанку су предложени и нови пројекти будуће сарадње. Разговарано је о могућностима новог улагања, а председница Гојковић нагласила је да ће завршетком брзе саобраћајнице „Осмех Војводине“ све општине које се ослањају на овај пут добити индустријске зоне спремне за нове инвестиције.

Потпредседник компаније „Shandong Hi-Speed Group“ захвалио је председници Гојковић на посети и подршци коју Покрајинска влада пружа пословању и пројектима те фирме у Војводини.

Он је навео да та компанија веома успешно послује у Србији већ 13 година, а да им је циљ продубљивање сарадње и проширење пословања у нашој земљи.

Поручио је да ће добро пословање у Србији подстаћи долазак и других компанија из Шандонга.

Председница је истакла да се компанија „Shandong Hi-Speed Group“ показала као поуздан партнер Србији, изразивши уверење да ће добра сарадња бити настављена и у будућности.

У оквиру радне посете, делегација Покрајинске владе посетила је данас храм, родну кућу и комплекс великог светског филозофа Kонфучија у граду Ћуфу.

Овом приликом председница се уписала у књигу утисака, поручивши:

„’Где год да кренете, идите пуним срцем!’, рекао је давно Kонфучије. Ми данас корачамо заједничким путем, отвореног ума и пуним срцем“, навела је председница Покрајинске владе Маја Гојковић.

fixed-img