Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 15.05.2024

Председница Гојковић уручила уговоре за боље услове становања породицама са троје или четворо деце у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

У склопу Међународног дана породице, председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је данас уговоре породицама из АП Војводине са троје или четворо деце, које су добиле бесповратна средства за решавање стамбеног питања или унапређење услова становања.

Председница Гојковић је истакла да je реч о конкурсу који је дао изузетне резултате у подстицању рађања и афирмацији пронаталитетне политике, као и побољшању демографске структуре у нашој покрајини.

Честитајући родитељима на добијеним средствима, Гојковић је указала на значај породице која представља важан приоритет Покрајинске владе. Нагласивши да управо данас Дан породице обележавају широм света истакла је колико је она кључна за развој личности и друштва у целини.

„Поносна сам што као одговорна извршна власт бринемо и на директан начин помажемо вишечланим породицама у нашој покрајини. И ове године је постојало велико интересовање за учешће на овом конкурсу, а о томе најбоље сведочи податак да ће данас бити потписани уговори са 189 породица из целе Покрајине. За ову популациону меру је ове године из покрајинског буџета опредељено 250 милиона динара“, рекла је председница Гојковић.

Председница Гојковић је подсетила на то да је од почетка реализације ове мере 2018. године, средства добило укупно 1.135 породица са територије АП Војводине.

„Ова подршка не огледа се само у замени столарије, адаптацији крова или већем броју квадрата за ваше станове и куће. Веома је важно да и ви и сви други грађани Војводине знате и верујете да иза вас стоји Покрајинска влада, као гарант сигурнијег и квалитетнијег живота за сваког појединца“, поручила је Гојковић.

Максималан износ који је породица могла да добије за ове намене је милион и по динара. Новац ће за куповину некретнине искористити шест породица, док ће 183 вишечлане породице овим средствима моћи да адаптирају своју кућу или стан.

Покрајинска влада издваја средства и за помоћ незапосленим мајкама које роде треће или четврто дете, током трајања породиљског одсуства, затим биомедицинску потпомогнуту оплодњу, као и за матерински додатак.

Додели уговора у Покрајинској влади је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

fixed-img