Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 26.06.2024

Председница Маја Гојковић разговарала са муфтијом србијанским и војвођанским Мухамедом Зиљкићем

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић разговарала је данас са муфтијом србијанским и војвођанским Мухамедом Зиљкићем o наставку сарадње на започетим пројектима, и даљој подршци програмским активностима Муфтијства војвођанског које доприносе унапређењу положаја исламске заједнице у АП Војводини.

Председница Гојковић истакла је да, годинама уназад, подршку Покрајинске владе имају програми и манифестације значајне за очување традиције и културе исламске заједнице у АП Војводини. Међу њима је и Бајрамска софра, традиционална манифестација поводом Курбан бајрама, која окупља верске великодостојнике и грађане Новог Сада, и шаље најлепшу слику заједништва из Србије и АП Војводине.

Муфтија Зиљкић истакао је значај досадашње подршке са покрајинског нивоа у остваривању права исламске заједнице у Војводини.

Председница Гојковић и муфтија Зиљкић разговарали су и о могућностима подршке у изради пројектно-техничке документације за изградњу културно-духовног центра исламске заједнице у Новом Саду.

Састанку је присуствовала покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић.

fixed-img