Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 24.05.2007

Председник ИВВ Бојан Пајтић примио делегацију Посматрачке мисије ЕУ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 24. мај – ПредседникИзвршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је делегацију Посматрачкемисије Европске уније (ЕУММ), на челу са Александром Вагнер, шефом канцеларијеПосматрачке мисије ЕУ у Београду.
Било је речи о раду органаПокрајине након конституисања Народне скупштине Србије и избора Владе Србије.Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић изјавио је да ситуација уВојводини стабилна и да предстоје активности на дефинисању изборног система запокрајинске изборе, који ће уследити након доношења одређених републичкихзакона. 
 – Први кораци у тим активностимасу учињени. Ради очувања и заштите мултиетничности Војводине, у духунајбољих европских правила, Извршно веће Војводине и национални саветинационалних заједница у Војводини договорили су принципе тог изборног системакоји гарантују учешће припадника националних мањина у Скупштини Војводине. Запредставнике националних заједница биће обезбеђено 10 процената од 120посланичких мандата, тако да ће националне заједнице бирати 12 посланика изсвојих редова – информисао је Пајтић и прецизирао да следе разговори између политичкихпартија.

fixed-img