Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 03.10.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић отворио нови амфитеатар Природно-математичког факултета

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 2. октобар – На данашњој свечаности, председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић, у присуству бројних студената, професора и званица, отворио је нови амфитеатар Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, који носи назив великог српског научника "Михајло Пупин"Нови Сад, 2. октобар – На данашњој свечаности, председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић, у присуству бројних студената, професора и званица, отворио је нови амфитеатар Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, који носи назив великог српског научника "Михајло Пупин".
Председник ИВВ мр Пајтић је исказао задовољство што ће будући научници радити у великом, опремљеном и уређеном амфитеатру, али – како он сматра – амфитеатар је пре њега отворио први радознали бруцош, који је данас у њега крочио. Извршно веће АП Војводине, у последње две године, додао је Бојан Пајтић, издвојило је шеснаест пута више новца за науку и технолошки развој, полазећи од става да је улагање у будуће генерације оправдано, уколико млади имају разлога да остану да живе у својој матичној држави. У корак са реформама универзитета и образовања, иду и улагања у институције, због чега је Извршно веће, за ову намену, издвојило пет милиона динара, а исто толико је, и из својих средстава, уложио и Факултет у реновирање сале за наставу.
Декан ПМФ-а проф. Др Мирослав Весковић је нагласио да су, у последњих неколико месеци, у склопу шестог оквирног програма Европске уније за развој центара изврсности у области хемије, биологије и физике, одобрена три пројекта у којима је ПМФ носилац програма, а у још два ће сарађивати. Укупна вредност пројеката је милион евра, а та средства су првенствено намењена за набавку најсавременије опреме и запошљавање младих. Проф. др Весковић је додао да је пројекат реновирања амфитеатра завршен са Покрајинским секретаријатом за образовање и културу. Промењени су прозори, осветлење, клупе, катедра, под, табле, уграђена су мултимедијална опрема и клима уређаји.

fixed-img