Picture of the authorPicture of the author
/ , петак, 08.12.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић посетио фирму ”Топико” АД у Бачкој Тополи

Читај ми

Читај ми
AA

Бачка Топола, 8. децембар – Председник Извршног већаВојводине мр Бојан Пајтић посетио је данас фирму “Топико&рдqуо; АД у Бачкој Тополи иобишао нови погон предзећа, кланицу и линију за обраду и паковање пилећегмеса. Нова производна линија користи најсавременију технологију за припрему иобраду живинског меса, купљену у Холандији, која испуњава све стандарде ЕУвезане за рад кланица и прераду ове врсте намирница. Опремање овог погона у“Топико&рдqуо; АД, остварено је уз финансијску помоћ Фонда за развој Војводине уизносу од 82,5 милиона динара. Приватизација предузећа Топико АД је била веомауспешна тако да нови власник, који послује у оквиру фирме “Техноопрема&рдqуо; упркостехнолошкој обнови и модернизацији процеса производње запошљава 650 радника,а стратегијом самозапошљавања проширена је мрежа сталних коопераната у многимобластима пословне сарадње.

Председник Извршног већа мр Бојан Пајтић, који је, поредобиласка нове производне линије, био гост на прослави којом је “Топико&рдqуо; АДобележио крај успешне пословне године, у свом поздравном говору многобројнимзваницама, рекао је да ће током наредних месец и по дана у нашој покрајини битиотворено још једанаест нових производних погона и постојења утемељених напројектима коришћења нових технологија, савремених материјала и напреднихнаучних решења, које је покрајинска влада суфинансирала у оквиру стратешкогплана подршке пројектима технолошке обнове и производне модернизације у АПВ.
  Уистом периоду ће бити отворене и три нова, савремена производна погонаизграђена уз финансијску подршку Фонда за развој Војводине. На овакав начин усвакој од војвођанских општина требало би покренути неки од савременихпроизводних капацитета заснованих на модерној технологији, домаћим научнимрешењима и квалитетној производњи намењеној извозу.
“Морамо ојачати наше извозне могућности у областипрехрамбене индустрије, производњи и преради меса, областима у којима имамообезбеђене значајне извозне квоте за земље ЕУ, које до сада нисмо успели даискористимо због недостатка производа одговарајућег квалитета или недовољногобима производње. Посебно ћемо радити и на обнови сточарства а биће обезбеђенаи помоћ како би месна индустрија Чока поново стала на ноге. Програм партнерстваИзвршног већа са војвођанским привредницима стратешко је опредељење, којетреба да им обезбеди подршку покрајинских фондова као најповољнији оквир зањихову технолошку обнову и модренизацију производних капацитета и стимулишесве привреднике у примени најстрожих критеријума квалитета и међународнихстандарда неопходних за извоз на тржиште најразвијенијих земаља, рекао јеизмеђу осталог, председник Пајтић.

fixed-img