Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, четвртак, 14.12.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић посетио општину Мали Иђош

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 14. децембар – Председник Извршног већа АПВојводине мр Бојан Пајтић, покрајински секретар за науку и технолошки развојпроф. др Драгослав Петровић, покрајински секретар за привреду Синиша Лазић идиректор Фонда за Развој АП Војводине Михајло Бркић, посетили су општину МалиИђош. Делегација Покрајинске владе обишла је Индустрију грађевинског материјала"Бачка Нова" у Малом Иђошу, као корисника највећег кредита Фонда заразвој АП Војводине у општини Мали Иђош и погон предузећа "Соyа НетЦорп" д.о.о. у Ловћенцу, који је председник мр Пајтић пустио у рад наданашњој свечаности.

Индустрија грађевинског материјала "Бачка Нова"била је четири године под стечајем, али је поново покренут процес производње,при чему је запослено више од 70 људи стално, а тридесетак радника јепривремено ангажовано, уз подршку Фонда за развој АПВ и инвестицију од 50милиона динара.
 Данас је пуштено у рад предузеће "Соyа Нет Цорп"д.о.о. у Ловћенцу, које у процесу производње користи нове технологије. Премаречима председника Пајтића, до краја године, биће отворено још десет новихфабрика, које су финансиране у оквиру програма привредног развоја АПВ.Председник Пајтић је рекао да се остварују приоритетни задаци Покрајинскевладе: отварају се нова радна места, а уз помоћ Фонда за капиталне инвестиције,у свакој општини у Војводини, за две године ће бити отворене нове фабрике сановим технологијама. У неразвијеним општинама, попут Малог Иђоша, улагаће себесповратна средства, као вид стимулације за развој општине, истакао је мрПајтић.
Покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. дрДрагослав Петровић је објаснио да је фабрика "Соyа Нет Цорп" д.о.о.финансирана као пројекат Покрајинског секретаријата за науку и технолошкиразвој. У наредних десетак дана, биће отворена још четири погона у Зрењанину,Оџацима и Српској Црњи. Финансирање пројеката ће бити настављено, а већ ујануару наредне године биће расписан позив за све инвеститоре из РепубликеСрбије, који су заинтересовани за реализацију сличних пројеката.

fixed-img