Picture of the authorPicture of the author
/ , субота, 02.12.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић посетио општину Оџаци

Читај ми

Читај ми
AA

Оџаци, 2. децембар – Председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић посетио је данас општину Оџаци и обишао објекте који су изграђени и обновљени средствима покрајинског буџета, обезбеђеним на конкурсима Фонда за развој Војводине. Општина Оџаци налази се, по укупном обиму финансијских средстава добијених на конкурсима Фонда за развој, на другом месту међу војвођанским општинама. “То значи да овдашњи пословни људи поседују велику енергију и вољу, неопходну за обнављање и унапређивање сопствене средине&рдqуо; рекао је председник Извршног већа Војводине.
У Оџаке и околна места покрајина је уложила више од 50 милиона динара и то у неколико важних области. Износ од 33 милиона био је намењен развојним пројектима у привреди и локалној инфраструктури, 12 милиона динара чинила су улагања у образовање и обнову школа, а 9 милиона је уложено у реконструкцију и изградњу спортских објеката. У току је обнављање и опремање Спортског центра Шумице, комплекса игралишта са отвореним базеном, који током летње сезоне посећује више од хиљаду људи дневно. За Дом здравља у Оџацима обезбеђено је 6 милиона динара, уложених у обнову и изградњу инсталација за грејање. У Каравукову, селу у општини Оџаци, које су председник Пајтић и делегација Извршног већа данас такође посетили, настављен је рад на систему водоснабдевања и постројењу за прераду воде, значајне инвестиције коју су покрајинска влада помагала у свим фазама.
Председник Извршног већа посебно је истакао важност пројеката везаних за подизање квалитета пољопривредне производње и извоза, какав је нови погон у Дероњама, такође месту у овој општини, намењен вештачкој оплодњи и производњи најквалитетнијег репродуктивног материјала у сточарству, са знатним извозним потенцијалом.
Фонд за развој Војводине прихвата све привредне пројекте на основу квалитета понуђене документације и без арбитрарне селекције. Сви они који имају добру идеју и обезбеде квалитетан пословни план, могу рачунати на финансијску подршку Фонда за развој, јер 90 процента оних који конкуришу добију жељена средства.
“То је најбољи начин да помогнемо свима који имају пословну визију и храброст да је остваре, јер је привреда оно од чега се живи. Неопходно је да људи који имају идеје економски покрену сопствену средину и уз финансијску помоћ покрајинских институција и фондова успешно реализују пројекте који ће донети посао и зараду и њима и њиховим суграђанима&рдqуо; рекао је председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић.
У делегацији Извршног већа Војводине, уз председника Пајтића, били су и Саша Драгин, заменик у покрајинском секретаријату за пољопривреду и Светлана Вујовић, помоћник у покрајинском секретаријату за образовање и културу.

fixed-img