Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 08.12.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић примио делегацију посланика мађарског Парламента

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 8. децембар – Председник Извршног већа АПВојводине мр Бојан Пајтић примио је делегацију Одбора за европске интеграцијеПарламента Републике Мађарске, на чијем челу се налазио председник Одбора МаћашОрши.
Састанку је присуствовала заменик секретара за регионалну имеђународну сарадњу Барбара Авдаловић.Председник ИВВ-а мр Бојан Пајтић захвалио је представницимаПарламента Републике Мађарске на пруженој помоћи приликом реализације нашихпројеката толеранције, као и на подршци Владе Републике Мађарске коју пружанашој земљи на путу ка европским интеграцијама.Током разговора, председник Пајтић упознао је госте саактивностима АП Војводине у оквиру еврорегије ДКМТ, а такође истакаозаитересованост покрајинске владе за дубљу политичку и економску сарадњу саМађарском, као нашим суседом и чланицом Европске уније.
Говорећи о значајусарадње, Пајтић је истакао да је придруживање наше земље Европској унији одзначаја и за нас и за Републику Мађарску, између осталог и због тога што је уАП Војводини мађарска национална заједница најбројнија. Тим поводом гости изМађарске су захвалили председнику Пајтићу на напорима које је покрајинска владауложила на смањењу инцидената на националној основи.С обзиром на то да ће Мађарска ускоро постати једна оддржава са шенгенским визним режимом, Маћаш Орши је истакао да ће то битизначајан изазов за Републику Србију. Тим поводом истакнуто је да би уразговорима предствника Владе Мађарске и Владе Републике Србије могло доћи доспоразума о визним олакшицама, како би се створили услови за ублажавање таквеситуације, о чему су обавештени и представници Европског парламента. Маћаш Оршије истакао да је доношење новог Устава Србије значајан корак ка стабилизацијиу нашој земљи, што, по његовом мишљењу, представља још једну позитивнупоруку представницима Европског парламента.

fixed-img