Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 06.12.2006

Председник ИВВ мр Бојан Пајтић примио Ханеса Пориаса

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 6. децембар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је Ханеса Пориаса, директора за југоисточну Европу у Министарству спољних послова Аустрије, у оквиру његове посете Републици Србији.
Састанку су присуствовали директор Канцеларије за европске послове, Предраг Новиков и заменик секретара за регионалну и међународну сарадњу Барбара Авдаловић.

Током данашњег сусрета било је речи о могућностима за проширивање сарадње Војводине као европског региона са регионима у Аустрији – нарочито са Штајерском, као и о подршци сарадње са Корушком, која је заинтересована за остваривање партнерских односа са привредним субјектима у покрајини Војводини.
    У склопу подршке економском просперитету, потврђена је већ најављена пуна подршка Програму привредног развоја АП Војводине, као и изградња институција у нашој земљи, чиме ће бити дата пуна подршка нашим напорима на путу ка европским интеграцијама. Такође, очекује се да ће почетком следеће године бити потписан уговор о реализацији овог програма. Председник Пајтић је захвалио Ханесу Пориасу на подршци коју Влада Аустрије пружа АП Војводини и Србији и истакао да је партнерство са Аустријом као чланицом ЕУ за нас од великог значаја и у политичком и у економском смислу – с обзиром на присуство аустријског капитала код нас. Стога је оваква сарадња добар подстицај и другим регионима и земљама да остварују партнерске односе са нашим привредницима.

fixed-img