Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 17.07.2007

Председник Костреш о кампањи Сви различити – сви равноправни

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 17. јул – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш икоординаторке кампање «Сви различити – сви равноправни», чији су волонтерибрутално нападнути прошле недеље у Новом Саду, закључили су на данашњемсастанку да је предуслов приближавања наше земље европским стандардимапромоција богатства различитости и унапређивање људских права.Кампања «Сви различити – сви равноправни» организована је подпокровитељством Савета Европе, а један број хулигана који су напали учеснике«Поворке различитости» у Дунавском парку у Новом Саду, новосадска полиција јеухапсила и задржала у притвору.
 «Веома је значајно то што је полиција реаговала брзо и ефикасно а тоисто очекујем и од судских органа, који би овај случај требало да приведукрају. Најоштрије осуђујем овај инцидент, поготово што се основано сумња даиза њега стоје групације које промовишу расну и верску нетрпељивост, којој сепокрајинска администрација најоштрије супротставља», рекао је Костреш и додаода је убеђен како овај догађај ипак не одражава мишљење грађана Новог Сада иВојводине.
 «Организатори кампање «Сви различити-сви равноправни» могу да рачунајуна пуну подршку покрајинских органа и помоћ у наставку промоције свих вредностикоје за циљ имају изградњу толерантног, грађанског и европског друштва. По том питањуједноставно не постоје компромиси», истакао је Костреш на састанку којем суприсуствовале координаторке кампање Ивана Волф, Снежана Бачлија и ЈеленаСтојановић, као и ПР кампање Биљана Симоновић.
 Координаторке кампање, представнице НВО «БалканИдеа Нови Сад»,нагласиле су да их овај инцидент неће заплашити и зауставити у промомовисањуидеја за које се залажу, нити у реализацији будућих пројеката. Оне су истакледа су задовољне реакцијом полиције, медија и целокупне јавности након овогинцидента. Кампање «Сви различити – сви равноправни» покренуо је Савет Европе,спроводи се у четрдесетак европских земаља, са циљем промовисања људскихправа, равноправности, толеранције, као и активног учешћа младих у интеграционим процесима.  
КАБИНЕТПРЕДСЕДНИКАСКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ  

fixed-img