Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 13.06.2007

Председник Костреш посетио републичко Министарство за инфраструктуру

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 13. јун – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Кострешпосетио је данас Министарство за инфраструктуру Владе Републике Србије, алиније добио на увид уговор о давању концесије на изградњу, одржавање икоришћење аутопута Хоргош – Пожега.    Председник војвођанске скупштинеразговарао је у Влади Републике Србије са министром за инфраструктуру ВелимиромИлићем, који му је саопштио да уговор не може да се види без сагласности ВладеРепублике Србије и шпанско-аустријског конзорцијума "ФЦЦ – Алпина",који су потписници уговора.
"Иако је то министар Илићобећао, од читавог уговора видео сам само корице и могу да вас обавестим да суоне плаве боје. Нажалост ово што се данас десило само је додатно продубило мојусумњу да је уговор штетан по грађане Војводине и читаве Србије", нагласиоје Костреш.
Костреш је најавио да ће поднетииницијативу да, на сутрашњој седнци, Влада Републике Србије донесе одлуку дасе покрајинској администрацији коначно омогући приступ потписаном уговору, начему се инсистира већ извесно време.
"Искрено се надам да ћеминистар Илић одржати обећање, коначно доставити уговор како бисмо га пажљивопроучили. Ако је тај уговор толико добар и повољан по Србију, ја не видимразлог зашто се он онда крије од очију јавности", рекао је Костреш.
Костреш је разговарао и дазамеником министра за инфраструктуру Михаилом Марковићем, који је био председниктендерске комисије за доделу концесије.                                                      

fixed-img