Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, уторак, 26.12.2006

Председник Костреш посетио Здравствени центар Зрењанин и предузеће ”Млекопродукт”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 26. децембар – Председник Скупштине АП ВојводинеБојан Костреш обишао је данас Здравствени центар Зрењанин, као и организационујединицу овог центра Општу болницу „Ђорђе Јоановић&рдqуо;.
Костреш је нагласио да је веома важно да Здравствени центарЗрењанин у што скоријем периоду буде потпуно завршен и опремљен, јер покриватериторију од 250 хиљада становника и представља регионални здравственицентар за готово читав Банат. Он је додао да га је веома обрадовала информацијакоју му је саопштило руководство Клиничког центра, да ће ускоро у овојздравственој установи са радом почети и одељење за нуклеарну медицину, којеза сада постоји само у Сремској Каменици.
Директор Здравственог центра Зрењанин Милета Михајловнагласио је током обиласка да је замисао руководства овог центра, као инадлежних државних институција да у наредних неколико година буду завршени,опремљени и пуштени у рад сви нови делови ове болнице, те да ће овај посао,зависно од финансијских средстава, ићи етапно. Он је навео да је током овегодине Здравствени центар Зрењанин остварио веома запажене резултате, међукојима су и око 2,4 милиона амбулатних услуга, 1,2 милиона лабораторијскиханализа и 4.300 операција под пуном анестезијом. 
 Председник војвођанског парламента данас је посетио и једноод најуспешнијих зрењанинских предузећа, „Млекопродукт&рдqуо; А. Д., које је наконприватизације од стране француске компаније „Бонгрен&рдqуо;, наставило са успешномпрерадом млека и производњом млечних производа.
Директор „Млекопродукта&рдqуо; Живанко Радованчев истакао је да јеово предузеће, иако има веома широк асортиман производа, сада првенственоусмерено на производњу сирева и препознатљивости робне марке „Бисер&рдqуо;.
Костреш је истако да је, обзиром на то да у Паризу успешноради Војвођански бизнис центар, покрајинска администрација веома заинтересованаза даљу сарадњу предузећа из Војводине и Француске.КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКАСКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img