Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 30.08.2007

Председник Костреш примио амбасадора Индије

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,30. август – ПредседникСкупштине АП Војводине Бојан Костреш разговарао је данас са амбасадоромРепублике Индије Аџајом Сварупом о успостављању привредне сарадње ипрезентацији индијске културе у Војводини.  – Задатаквојвођанске администрације је да буде "мост" између Србије и другихземаља и  региона у свету – истакао јеКостреш и додао да је Војводина као најразвијенији део Србије заинтересована зауспостављање економске сарадње са другим светским регионима.
 АмбасадорСварупа обавестио је председника Костреша да су многе индијске фирмезаинтересоване за неколико великих гринфилд инвестиција у Војводини. Он једодао да су индијске фирме веома заинтересоване и за војвођанска знања иискуства из области пољопривреде.
 Амбасадорје најавио и посету индијске привредне делегације покрајини у току децмбра ипозвао војвођанску привредну делегацију да узврати посету.
 ПредседникКостреш је нагласио да ће учинити све што је у његовој моћи како би помогаоиндијским привредницима у успостављању пословних контаката у Војводини ипонудио организовање презентације индијске културе у Скупштини Војводине удецембру, када се очекује посета индијске привредне делегације. 

fixed-img