Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 29.11.2007

Председник Костреш разговаро са амбасадором Кипра Хомером А. Мавроматисом

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,29. новембар – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш разговарао једанас са амбасадором Кипра у Србији Хомером А. Мавроматисом о могућностимауспостављања привредне и културне сарадње.

"Основни циљ војвођанскеадминистрације јесте да буде мост између Србије и других земаља и  региона у Европи, али и свету. Каонајразвијенији део Србије веома смо заинтересовани да што је могуће вишепроширујемо број земаља са којима сарађујемо, пре свега у области економије, азатим и у свим осталим сферама&рдqуо;, рекао је председник Костреш.
Према његовим речима, Војводинаима све предиспозиције да буде битан економски фактор у региону а активнамеђурегионална и међународна сарадња је најбржи начин да се врати таекономска моћ коју је Војводина некада имала.Костреш је упознао амбасадораКипра са свим специфичностима Војводине, истичући да су људи који живе уВојводини њено највеће богатство.
“Очување наше мултиетничност,мултикултуралност и вишејезичност је наш најважнији задатак&рдqуо;, рекао је Костреш.
Амбасадор Кипра Хомер А.Мавроматис истакао је да је његова земља, иако мала по броју становника итериторији, спремна да сарађује са Србијом и Војводином, пре свега у секторууслуга, туризма и финанасија.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНАВОЈВОДИНЕ

fixed-img