Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 25.08.2007

Председник Пајтић отворио Етно фестивал хране и музике Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,25. август – Председник Извршногвећа Војводине мр Бојан Пајтић отворио је данас на новосадском Штранду "Етнофестивал хране и музике Војводине". Фестивал на коме ће бити представљен деобогатог кулинарског и фолклорног наслеђа етничких заједница из наше покрајине иове године се одржава уз помоћ Извршног већа и оранизације АДФ Америчкеорганизације за развој (Америцас Девелопмент Фоундатион) која је као и упротеклих шест година покровитељ овог окупљања.Више од две хиљаде учесникапредставиће посетиоцима своје музичко, фолклорно и кулинарско наслеђе анаступиће групе  и ансамбли из свихкрајева Војводине.
 – Етно фестивал хране имузике Војводине је још један прави допринос добром и мирном суживоту уВојводини. Ово је и својеврсни фестивал фестивала јер на њему наступају некиод најбољих учесника са четиристотине разноврсних фестивала који се свакегодине одрже у нашој Покрајини. То је такође и средњоевропски фестивал јер суони који наступају представници готово свих народа који у овом делу Европеживе. Заједништво се управо и негује тако што упознајемо друге народе, њиховејезике и обичаје, другачиију културу али и тако што пробамо њихову кухињу илислушамо њихову музику – рекао је председник Извршног већа Војводине.  
  Представник америчке фондације АДФ Мајкл Милер рекаоје да је интерес за учешће на фестивалу био веома велик и да је као и сваки путдо сада,било право задовољство сусрести се са најразноврснијим учесницима икултуром представника 26 војвођанских етничких заједница. Ове године каопосебни гости у програму фестивала ће учествовати музичари И фолклор из источнеСрбије. 

fixed-img