Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 22.11.2007

Председник Пајтић свечано пустио у рад нова постројења у ”ИГМ Бачка нова”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад/Мали Иђош, 22. новембар – Председник Извршног већаВојводине мр Бојан Пајтић, отворио је данас у Малом Иђошу, у Фабрициграђевинског материјала "ИГМ Бачка нова" ново, савремено постојење за израдуграђевинских блокова. Пројекат који ће, захваљујући савремној технологији ипримени европских стандарда квалитета, обезбедити шири и савременији асортиманблокова и цигала, као и повећање зараде од извоза, пошто је највећи деопрозводње намењен купцима у иностранству.Извршно веће, путемконкурса Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој за покретањепогона нове технологије и материјала, обезбедило је 45 милиона динара за овајпројекат примене нове технологије, чија је укупна вредност око 97 милионадинара. Захваљујући овом улагању посао у производњи је добило 27 радника, а додатноће бити ангажовано још неколико стотина коопераната. Очекивани обим дневнепроизводње је око 30 хиљада блокова, а планирани бруто приход на годишњемнивоу треба да буде око 160 милиона динара.
 "Извршно веће је одлучно у спровођењуполтике равномернијег регионалног развоја и помоћи најнеразвијеним општинама уВојводини. Ово је други пројекат остварен у Малом Иђошу, а поред тога уложенасу средства и у постављање јавне расвете, локалну путну мрежу и предшколскуустанову, и то у висини износа годишњег буџета ове недовољно развијене општине,од око 160 милиона динара" рекао је председник Пајтић.
 До краја ове године, у оквиру реализацијепројекта Извршног већа Војводине за подршку отварању погона нових технологијаи подршку равномернијем регионалном развоју, у војвођанским општинама бићеотворено још осам нових погона. Поред председника Пајтића у делегацији Извршногвећа био је и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић.

fixed-img