Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 16.10.2006

Представљање конкурса за субвенционисање трошкова наступа војвођанских предузећа на сајамским

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 13. октобар – На Новосадском сајму, где се одржава Сајам туризма, Покрајински секретаријат за привреду представио је нови конкурс за доделу подстицајних буџетских средстава за субвенционисање трошкова наступа војвођанских предузећа на сајамским манифестацијама у Европи Ово је трећи такав конкурс у 2006. години, а финансијска средства су намењена свима који желе да истраже своје могућности на иностраном тржишту. Уговори закључени на основу претходна два конкурса, донели су бенефите Војводини – рекао је покрајински секретар за привреду Синиша Лазић, позвавши заинтересоване да се пријаве на предстојеће конкурсе. У оквиру реализације 14 приоритетних програма привредног развоја Војводине, основан је Фонд за подршку промоцији извоза – БПФ (Бусинесс Промотион Фунд), са циљем да подржи потенцијалне извознике, уз омогућавање учешћа на страним сајмовима и помоћ у припреми пропагандног материјала. 
Руководилац Фонда БПФ Мирослав Никић говорио је о актуелном конкурсу за субвенционирање трошкова учешћа компанија из Војводине на сајмовима у Европи, у новембру и децембру ове године, и јануару 2007. године, који је објављен 7. октобра. Он је упознао потенцијалне кориснике субвенција са условима конкурса.
Укупан износ средстава на конкурсу износи пет милиона динара, а намењен је такође – поред малих и средњих предузећа као што је било до сада – предузетницима, који својим производима и делатношћу могу да остваре позитивне ефекте. Субвенција износи 50 одсто трошкова, а највећи појединачни износ је 900 хиљада динара.
У овој години, кроз три предстојећа конкурсна циклуса, за ове намене биће реализовано 11 милиона динара.

fixed-img