Picture of the authorPicture of the author
/ , среда, 29.11.2006

Представљање погодности Војводине за инвестиције из иностранства

Читај ми

Читај ми
AA

Брисел, 29. новембар– Данас је у Бриселу делегација Извршногвећа АП Војводине, представницима европских институција, новинарима ипривредницима представила привредне и туристичке потенцијале Војводине, апосебан део презентације био је посвећен представљању војвођанске културе истваралаштва.
Председник Извршног већа АП Војводине, мр Бојан Пајтић,рекао је на данашњој презентацији да је Војводина економски најразвијенијирегион у нашој земљи и да у овом тренутку својим потенцијалима иинфраструктуром представља најатрактивнији регион за инвестиције изиностранства. Председник Пајтић истакао је да се са сигурношћу може рећи да јеВојводина прогресивна европска регија која ради на имплементацији регионалногплана развоја који је израђен по узору на планове развоја региона западнеЕвропе. Председник Пајтић је нагласио да Војводина, као регион на северуРепублике Србије, има изузетан географски положај с обзиром да се на њенојтериторији укрштају два значајна путна правца, европски и дунавски путниправац, и да, као регија која се граничи са Мађарском, Хрватском и Румунијомпредставља мост између Европе и Републике Србије. Овакав положај Војводине,њена инфраструктура и цена радне снаге, чине Војводину регијом којазадовољава  критеријум производње забезмало све европске компаније, рекао је председник Пајтић.
Председник Извршног већа рекао је и да је Војводина насигурном путу да постане најатрактивнији регион за инвестирање у целој Европи,с обзиром на бројне позитивне карактеристике пословног окружења које је већданас у прилици да понуди, с обзиром на најнижу пореску стопу на профиткорпорација у Европи која износи свега 10%, и десет година пореског кредита закомпаније које задовољавају инвестициони цензус (преко 6 милиона ЕУР-а и 100нових радних места). Такође, Војводина је данас у прилици да свимзаинтересованим инвеститорима понуди квалификовану радну снагу и производњу поевропским нормама квалитета, и то по цени конкурентној не само у односу наЕвропску унију, него и на земље у региону Југоисточне Европе.
Војводина је на данашњој презентацији представљена и крозпромоцију покрајинског Фонда за подршку инвестиција, као и филмом „Војвођанскакултура – традиција, мултикултуралност, савременост.“ 

fixed-img