Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 16.11.2006

Представљање превода збирке правних мишљења из области радног законодавства

Читај ми

Читај ми
AA

НовиСад, 16. новембар –  Помоћниципокрајинског секретара за рад, запошљавање и социјалну политику МирославВасин и чула Ладоцки, на данашњој конференцији за медије у Извршном већуВојводине, представили су «Збирку правних мишљења и упутстава из области радаи запошљавања у периоду мај 2005- 2006. године«, штампану на мађарскомјезику. Збирка је резултат настојања Покрајинског секретаријата да – крозизраду упутстава и давања стручних мишљења у области рада и запошљавања -допринесе успешнијем усклађивању промена у радном законодавству РепубликеСрбије, у процесима прилагођавања нашег законодавства са прописима Европскеуније.

Публикацијаје раније штампана на српском језику. Сада је преведена и на мађарски, апланирано је да се штампа и на осталим језицима националних заједница које живеу АП Војводини, казао је помоћник Васин. Говорећи о садржају Збирке и важностицелокупног посла који врло одговорно раде у Покрајинском секретаријату за рад,запошљавање и равноправност полова, он је оценио да је стечено искуство,након издавања збирке на српском језику, недвосмислено показало да су веомакорисна мишљења и образложења појединих законских норми и компликованихслучајева из праксе у области радног права, које даје секретариат странкама. Предвиђеноје да се збирке издају и на језицима осталих националних заједница. Говорећи опубликацији Мирослав Васин је истакао и напоре које Покрајински секретаријат зарад, запошљавање и равноправност полова улаже у афирмисање принципанепосредног и ефикасног контакта са правним и физичким лицима са терторије АП Војводинеради остваривања њихових законских права.
Збиркасадржи сва правна мишљења које су у Покрајинском секретаријату за рад,запошљавање и равноправност полова израђена и достављена странкама у периодуод усвајања новог Закона о раду и одговоре на питања читалаца дневних листова« Дневник « и   «Мађар Со« , које су стручњацидавали једном недељно, казао је помоћник покрајинског серетара за рад,запошљавање и равноправност полова чула Ладоцки.
Комплетизбирки на српском језику дистрибуирани су социјалним партнерима, синдикатима иУнији послодаваца Војводине, што је ће бити учењено и са издањем на мађарскомјезику.

fixed-img