Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 26.06.2024

Представљен УН модел радног места прилагођеног породици

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић учествовао је данас на првој инфо-сесији у организацији Фондације Ана и Владе Дивац и Популационог фонда Уједињених нација, намењеној компанијама у оквиру регионалног пројекта „Више могућности кроз политике прилагођене породици“.

Циљ скупа је представљање УН модела радног места прилагођеног породици, које доприноси бољој продуктивности запослених.

Истичући значај улагања у иницијативе прилагођене породици и одржавању равнотеже између пословног и приватног живота, секретар Иванишевић је подсетио на то да Републичка и Покрајинска влада заједничким напорима доприносе побољшању положаја жена.

„Секретаријат је у претходном периоду издвојио преко 150 милиона динара за предузетнице. Овакви пројекти су важни како бисмо женама представили све могућности које су им на располагању и како би виделе на примерима других на којим начин направити баланс између породичног живота и професионалне каријере“, рекао је Иванишевић.

Према речима директорке Фондације Ане Коешал, овим пројектом се наставља дугогодишњи рад са пословном заједницом како би се унапредиле мере које доприносе равнотежи између професионалних и породичних обавеза, стабилности и напретку у каријери, као и ојачању пословања компанија побољшањем бриге о запосленима.

Шеф Популационог фонда Уједињених нација у Србији Борка Јеремић истакла је да овакав модел пословања подржава све запослене без обзира на родитељски статус, доприносећи бољој продуктивности запослених и бољим резултатима компаније.

Пројекат „Више могућности кроз политике прилагођене породици“ спроводи се до 2026. године и подразумева менторску подршку за увођење овог модела пословања у приватном сектору.

fixed-img