Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 17.05.2007

Представници локалних самоуправа упознати са радом страних привредних комора

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 17. мај – Фонд за подршку инвестиција уВојводини-ВИП Фонд данас је у Општини Беочин организовао ВИИ семинар запредставнике локалних самоуправа који раде на послу промоције инвестиционогпотенцијала  у оквиру пројекта “Знањемдо инвестиција&рдqуо;.

Семинару су присуствовалипредставници 22 општине из АП Војводине са укупно 52 учесника.
Узимајући у обзир чињеницу да суса једне стране локалне самоуправе корисници услуга ВИП Фонда и да заједничкираде на промоцији инвестиционог потенцијала и привлачењу инвестиција у општинеи АП Војводину, стицање нових знања и успостављање личних контаката насеминарима свакако је од великог значаја.
Тема ВИИ семинара била је“Могућност сарадње између локалних самоуправа и представништава странихтрговинских комора&рдqуо; што је уједно наставак и ВИ семинара који је обрађивао истутему. Овога пута стране институције које послују у Србији представили су:Амалија Павић и Зоран Скопљак, саветници за регулаторне послове Америчкепривредне коморе, затим Ригоберто Цордеро, помоћник трговинског саветника уЕкономском одељењу Амбасаде Шпаније, Пхилиппе Дубоис, извршни директор зафинансије и привреду Социете Генерале Yугослав Банк, а данас је представио радФранцуско- српског пословног клуба и Михаљ Чаки, регионални представник ИТДХБудимпешта (Агенције за развој инвестиција и трговине владе РепубликеМађарске).
У име Општине Беочин представникелокалних самоуправа поздравио је Зоран Тешић, председник Општине, БраниславБугарски, директор ВИП фонда и Камил Беффа, директор компаније Лафарге коју суучесници семинара посетити по завршетку предавања и ближе се упознали са радомфабрике и бизнис парка који нуде страним инвеститорима у циљу бржег економскогразвоја Општине и смањења незапослености. Лафарге бизнис парк прави је примердобре сарадње локалне самоуправе и компаније која на њеној територији послујеи своја искуства и знања директор Беффа поделио је са присутним учесницима.
Предавачи су одговарали напитања учесника, а што је најважније успешно су успостављени контакти који ћебити корисни за рад локалних самоуправа у циљу привлачења странихинвестиција.

fixed-img