Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 10.07.2007

Прес конференција у оквиру кампање ”Сви различити-сви равноправни”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 10.јул – У организацији Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, одржана јеконференција за новинаре, у оквиру кампање "Сви различити – свиравноправни". Кампању води Покрајински секретаријат, уз сарадњу саКанцеларијом Савета Европе у Београду, Министарством омладине и спортаРепублике Србије и Европском омладинском кампањом за богатство различитости,људска права и активно учешће.Учесници конференције били су потпредседник Извршног већа АПВојводине др Габор Лоди, специјални представник генералног секретара СаветаЕвропе за Србију Денис Хуберт, генерални менаџер кампање "Сви различити- сви равноправни" Мајкл Рафаел, предсатвница Министарства омладине испорта Републике Србије Зорица Лабудовић и предтавници кампање "Свиразличити – сви равноправни".
На конференцији за новинаре представљена је Кампања наЕXИТ-фестивалу, а било је речи о састанку представника националних комитетакампање из 42 европске земље у којима се реализује. Иначе, Кампању је, 2006,започео Савет Европе да окупи омладинске организације из Европе да промовиуравноправност и разумевање, људска права, богатство различитости итолеранцију. У кампању су се укључиле и организације из Србије у настојањуда постану део велике иницијативе младих Европе.
Како је на пресс конференцији наглашено, кроз кампању,младии добијају шансу да се укључе у све нивое одлучивања, а сачињавањемСтратегије за младе, обезбеђује се да се политика младих укључи у све сфередруштва, као и да се овом политиком афирмишу вредности модерног света.

fixed-img