Picture of the authorPicture of the author
/ Инђија, уторак, 24.07.2007

Прес поводом премијере позоришне представе ”Ненаграђени љубавни труд”

Читај ми

Читај ми
AA

Чортановци, Нови Сад, 24. јул – Четири године од оснивања Културног центра у Инђији,ово је прва професионална позоришна представа, коју су приредили Културницентар у Инђији, Битеф театар и Центар за културу у Тивту –  рекао је председник општине Инђија ГоранЈешић на данашњој прес конференцији, која се одржала поводом премијерекомедије Виљема Шекспира "Ненаграђени љубавни труд" у режији НикитеМиливојевића.Премијерау Србији нове представе једног од наших најбољих редитеља Никите Миливојевићаодржаће се у четвртак, 26. јула у вили "Станковић" у Чортановцима. Уодговарајућем амбијенту чортановачке виле, глумци  окупљени око редитељске идеје НикитеМиливојевића играће Шекспира и, по речима учесника данашњег преса, овапозоришна представа представља један од најозбиљнијих културних  пројеката који ће се овог лета реализовати иу Србији. Премијера, као и дверепризе одржаће се у склопу другог дела традиционалног летњег фестивала уИнђији "Сцена Фест". Општина Инђија и Културни центар на овај начиндобијају своју прву професионалну позоришну представу и продукцију и то урежији њиховог суграђанина.
Режисер Никита Миливојевићверује да свако читање класике подразумева, на неки начин и нови поглед насавременике. "Ненаградјени љубавни труд" је покушај једног таквог"новог" читања. Ова "лирска комедија" која за тему имаљубав, односно извргавање подсмеху извештачености, одбрану природе и здравепамети од свега што је нестварно и лажно и данас је нешто што карактерише нашевреме.
Иначе, црногорскапремијера у атријуму средњовековног летњиковца "Бућа Луковић" уТивту пропраћена је овацијама препуног гледалишта. Од септембра, представа својдаљи живот продужава на сцени Битеф театра.

fixed-img