Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 05.10.2006

Презентација пројекта ”Медиацом”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 4. октобар – У новосадском Хотелу Парк одржана је презентација пројекта "Медиацом" – интернет алата за међуредакцијску размену порука и фајлова, свих формата и величина, који ће омогућити комуникацију и размену међу корисницима на једном местуКонцепт система поставио је мр Немања Павловић, генерални директор ТВ Канал 9 из Новог Сада, уз подршку софтверске фирме "Дерманофф", власника Ивана Дерманова.
Покрајински секретаријат за информације подржао је пројекат "Медиацома". Основне одреднице система Медиацома су брза и једноставна међуредакцијска комуникација, приликом размене фајлова: текстова, фотографија, аудио и видео записа. Размена се врши готово тренутно, када су у питању текстови, слике и аудио-записи, док код размене видео-записа, трансфер информација зависи од модема и услова које је корисник уговорио са Интернет провајдером.
Покрајински секретар за информације Милорад Ђурић обратио се окупљеним директорима и главним и одговорним уредницима медијских кућа из Војводине. Он је нагласио да се у систему, који је презентован, препознаје "дух времена будућности", те да се овим системом много добија на брзој и ефикасној размени информација. Ђурић је рекао да ће се уз помоћ система обезбедити информациона солидарност између малих радио и тв станица, као и штампаних медија, а информације ће, на тај начин, бити доступније и у малим срединама. Како се системом "Медиацом" поспешује информисаност, Извршно веће АП Војводине подржало је овај пројекат, као и сличне подухвате који доприносе ширењу информативне мреже на територији АП Војводине и шире.

fixed-img