Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 26.10.2006

Пријем за Мониторинг делегацију Европске народне партије у Извршном већу

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 25. октобар – Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је Мониторинг делегацију Европске народне партије, на челу са Ериком Кроихером, чланом странке &Оумл;ВП из Аустрије Током разговора, гости су изразили интересовање за актуелну економску, друштвену и политичку ситуацију у Војводини, као и за активности које наша земља чини у правцу европских интеграција. Такође, било је речи и о новом Уставу Републике Србије и о положају и надлежностима Војводине у новом Уставу.
Председник ИВВ-а мр Бојан Пајтић је истакао значај очувања и неговања мултикултуралности и мутиетничности Војводине, као европског региона у коме је у службеној употреби шест језика припадника националних мањина који живе на овим просторима, те је указао на то да и састав војвођанског парламента, у чијем су саставу и представници националних мањина, осликава етнички корпус у Војводини.
Говорећи о новом Уставу Србије и положају АП Војводине у њему, Пајтић је истакао да се овим Уставом наша земља приближава савременим демократским токовима у Европи, те да је положај Војводине у многоме бољи од положаја у досадашњем Уставу, како у погледу враћања буџетских средства, тако и по питању ингеренција покрајине.
Пајтић је изразио захвалност због данашње посете и истакао да је подршка пријатељских земаља од веома великог значаја за нас, јер она значи подршку нашим напорима на путу ка европској заједници, али и побољшању економског и друштвеног положаја становника у нашој земљи.

fixed-img