Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 25.07.2007

Пријем за успешне спортисте у Извршном већу Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 25. јули – Председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић ипокрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић примили су данасспортисте и спортске тренере из Војводине, који су на европским и светскимтакмичењима остварили запажене резултате.Честитајући спортистима на постигнутом успеху, председник Пајтићистакао једа ће успешни војвођански спортисти и убудуће имати апсолутну подршкупокрајинске владе.
– Поносни смо на изузетне резултате које стеостварили на европским исветским такмичењима. Поред средстава које смо обезбедили за свеспортистекоји освоје златну, сребрну и бронзану медаљу, обезбедићемо и 15милионадинара за оне спортисте који су постигли норму или су већ кандидати заОлимпијске игре – рекао је председник Пајтић. Он је додао давојвођанскиспортисти на најбољи начин проносе име Војводине и Србије. – Знамокаква јеситуација са теренима, због чега смо улагали и улагаћемо и уинфраструктуру,али ћемо улагати и у индивидуалне спортисте који су идоли младима ичији сурезултати прави подстицај за  све онекоји хоће да се баве спортом и да остваре врхунске резултате – рекао јеПајтић.Војвођански спорт одавно није имао оволико успеха што посебно обавезујеипокрајиски владу да помогне нашим спортистима и њиховимтренерима.Према речима покрајинског секретара за спорт и омладинуМодеста Дулића,Извршно веће Војводине редовно помаже спортске гранске савезе и постојинизиницијатива за помоћ спортистима. – Формиран је посебан фонд за помоћуспешнимспортистима. Прошле године помоћ је добило 30 успешних спортиста.Значајнасредства биће уложена и у објекат на Летенци, који ће бити уређен какоби нашивојвођански спортисти могли да се припремеју за такмичења – рекао јеМодестДулић и додао да ће добар део средстава из Фонда за капитална улагањабитиусмерен у изградњу и адаптацију спортских објеката у Војводини.
Напријему у Извршном већу били су Ивана Шпановић, освајач сребрне медаљеу скоку у даљ на Светском јуниорском првенству у атлетици и њентренер ЈанХајду, затим учесници Европског првенства у атлетици у ХоландијидесетобојциМихајло Дудаш и Слободан Матијевић, Светозар Зорић, директор Атлетскогклуба"Војводине", Иван Ленђер, наш пливач који је на Европском јуниорском првенству у пливању у Белгији освојио златнуи сребрну медаље, Чаба Силађи, освајач сребрне медаље на истомтакмичењу,кошаркаш Стефан Стојачић, председник Кошаркашког савета Војводне ЛазарПантелић, помоћни тренери Миодраг Рајковић и Бранко Максимовић као иНемањаМиросављевић, наш репрезентативац који је на Европском првенству устрељаштвуу Шпанији освојио две бронзане медаље, а пре тога је остварио норму заучешћена Олимпијади у Пекингу.    

fixed-img