Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 08.11.2007

Припрема се Стратегија развоја спорта у Војводини

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 8. новембар – У Покрајинском секретаријату за спорт и омладинузапочета је израда Стратегије развоја спорта у АП Војводини. У утврђивањуСтратегије сарађиваће стручњаци Факултета за спорт и физичко васпитање,Покрајинског завода за спорт, Факултета за спорт и туризам и Спортског савезаВојводине. У Извршном већу Војводине окупили су се чланови Савета за израдуСтратегије. Одржана је презентација пројекта, а представљени су и експертикоји ће водити поједине радне групе. Окупљене је поздравио покрајинскисекретар за спорт и омладину Модест Дулић, који је уједно и председник Саветаза израду стратегије развоја спорта у Војводини.
– Стратегија развоја спорта веома је значајан и потребан документ и зато јепројекат амбициозно замишљен. Већ крајем 2008. године треба да се нађе предИзвршним већем Војводине. Планирано је да имплементација Стратегије започне ујануару 2009. године. У израду документа укључени су веома стручни кадрови изобласти спорта из свих сегмената: представници покрајинске администрације,спортских савеза као невладиних организација, високошколских установа, односнофакултета, представници Завода за спорт и потпредседник Олимпијског комитетаСрбије Снежана Лакићевић Стојачић, на основу недавно потписаног протокола осарадњи Извршног већа Војводине и ОКС – рекао је покрајински секретар за спорти омладину Модест Дулић.
Формирано је пет радних група које треба да израде сегменте стратегије заобласти: врхунски и квалитетни спорт; школски спорт и образовни систем; масовниспорт; менаџмент у спорту и спортска инфраструктуре. Утврђени су рокови запоједине фазе у изради Стратегије, а по речима Модеста Дулића у 2008. годинибиће обезбеђена  финансијска средства заизраду овог, у Србији "пионирског" документа.
У првој фази обавиће се прикупљање основних података, израда извештаја оспорту у Војводини и његова јавна презентација; следе експериментални модели упојединим општинама, након чега ће се израдити предлог Стратегије. Затимће уследити јавна расправа о предлогу, након које ће се израдити и коначнаверзија документа. 

fixed-img